lørdag 13. juli 2013

Urtehagen


Det gamle murbedet var overgrodd, og i fjor sommer begynte mamma og jeg å rydde og plante i bedet. Vi plantet blant annet oregano, men den overlevde faktisk ikke vinteren. Mamma har mye oregano i hagen sin, så nå har jeg fått nye planter som foreløpig står og koser seg i potter i minidrivhuset som er laget av et gammelt vindu. ;) Vinduet har tidligere vært en del av huset. En agurkplante står også under vinduet. Den har vokst mye etter den kom i "drivhuset"! Moro!

De fine dagliljene blomstrer som bare det.


Kryptimianen brer seg raskt.


Persillen puttet jeg i jorda for kort tid siden og den vokser og trives. Det er koselig og godt å kunne gå ut i hagen og hente litt urter.


Gressløk har vi mye av, og den var allerede i bedet da vi  overtok hus og hage. Lavendelen var bitteliten i vår, men har vokst seg stor.


Det er ikke bare urter i bedet, men også prestekrager, hageblåveis, små valmuer og krypplanter. Bak bedet er det massevis av  prestekrager. Det er selvfølgelig også en del ugress der, men det er vanskelig å luke uten å ta bort prestekragene, så da sier vi at vi har blomstereng bak bedet! ;)Sola skinner, og vi skal blant annet klippe plenen og bruke kantklipperen i dag. Hvilke planer har du? Ønsker deg en god lørdag.
5 kommentarer:

 1. Så fine blomsterbilder! Nydelig det siste med de gule og hvite blomstene mot den blå himmelen. Her nord hos meg regner det, så blir mest inne i dag, henge opp noe i lysthuset, og en tur til hytta i ettermiddag da blir vi til i morgen.

  SvarSlett
 2. Herlige bilder! :) Kjekt å se hvordan det spirer og gror. Den ene squashplanten vår blomstrer så fint nå. Og jammen ser det ut til at det er squash på vei på begge plantene. Det er kjekt å følge med i hagen :) Mannen har begynt på arbeidet med blomsterkassene nå, mens frøkna og jeg er inne. Senere i dag blir det muligens en tur til nabobyen og på besøk. Grått hos oss i dag.

  SvarSlett
 3. Så koselig med urtebed=) Min oregano døde også i vinter etter mange år i hagen. Har allerede kjøpt en ny. Fint å ha minidrivhus, det gjør at noen planter trives litt bedre. Hagen din ser veldig koselig ut=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Så mye godt og så fine blomster og bilder, egne urter er artig å ha og så er de flotte å se på.
  God sommerkveld fra Marit.

  SvarSlett
 5. Kjekt å jobbe ute i hagen;)
  Jeg er like hedi som deg og har en mamma som er flink å hjelpe meg i hagen vår;)
  Gøy med urter da!

  Vi har plantet poteter...og venter spent på om det kommer noe;)

  Klem

  SvarSlett

Tusen takk! :)